fredag den 12. marts 2010

En rejse til Cuba indeholder historie

En rejse til Cuba er en rejse tilbage i tiden. Til en anden verden. Til en verden, hvor den kolde krig stadig smyger sig langs de slidte husfacader, hvor kontrasterne mellem USA og Rusland er skærpet og hvor Cuba er klemt inde mellem supermagterne. Ven med Rusland, men nabo med USA. Kun det smalle Florida-stræde og Atlanterhavet skiller de to lande. Meget er sket siden Cuba-krisen i oktober 1962, men rejser til Cuba er ikke blevet kedeligere af den grund.

Cuba er en del af den caribiske verden med levende musik, smagfuldt køkken, hvide strande og en tæt dans langt ind i de mørke nat.

Det er nu 50 år siden at Fidel Castro og Che tog over på Cuba og smed USA og Fulgencio Batista ud i 1959. Amerikanerne hænger dog ved med yderste af fingerspidserne med den lille enklave Guantánamo, der faktisk har været en amerikansk militærbase siden 1903.

Cuba - Klima og geografi
Cuba er den største ø i mellemamerika og Caribien. Mod nord ligger Cuba-øen op til Floridastrædet og det større Atlanterhav. Mod nordvest er den Mexicanske Golf, mod vest Yucatan kanalen og mod syd det Caribiske Hav.

Cuba består af flere typer landskaber. Der er hovedsageligt flade stepper, men øen har også bakker og bjerge. De findes primært i den sydøstlige del af Cuba. Det højeste punkt i Cuba er med 2.000 meter over havet Pico Real del Turquino.

Klimaet i Cuba er tropisk, men temperaturen påvirkes dog af en række vinde der blæser over øen. Den tørre periode ligger fra november til april. Regnsæsonen er fra maj til oktober.

Havanna er hovedstaden i Cuba og den største by på øen. Af adre vigtige byer er Santiago de Cuba og Camagüey.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar